НОВИНИ

Мария Гроздева: Представянето на България на Игрите в Токио е голям успех

мария гроздева представянето българия игрите токио голям успех
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 08.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба - Мария Гроздева, даде специално интервю за последния брой на предаването "Линия Токио", в което коментира представянето на българските състезатели на Игрите в Токио.

"Поздравления за златните момичета днес. Всеки ден някаква радост се случва, това е страхотно! Толкова малка делегация, пък толкова много медали. Това наистина е голям успех и голямо постижение за българския спорт. Поздравявам Илияна Раева и всичките момичета. Слава Богу, трудът, който хвърлят се възнагради", започна Гроздева.

"В Сидни си спомням, че бяхме доста по-голяма делегация и тогава златните медали за България бяха пет. Имахме много сребърни и бронзови медали. Представянето на страната ни на Игрите в Сидни беше добро", припомни състезателката ни в стрелбата.

"По-различното на Олимпиадата в Токио бе липсата на публика и мерките против COVID-19. По мое мнение, всички спортисти заминаха за Токио с нагласата, че предстоят Олимпийски игри. Нищо по-различно като усещане и атмосфера. За някои спортове като леката атлетика, публиката е от голямо значение. При нас в стрелбата това не е от значение, защото ние не разчитаме на публика. Винаги по всички състезания присъстващите са основно треньори, медии и обслужващ персонал", допълни 7-кратната участничка на Олимпийски игри.

"Като излизахме на откриването, празните трибуни бяха стряскащи, но каквото - такова. В крайна сметка целият свят е в пандемия. Спортистите сме настроени към това нещо от година и половина и за нас не е изненада. Бяхме подготвени за това", завърши Мария Гроздева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашка от желаещи да се ваксинират в София
Опашка от желаещи да се ваксинират в София
Сълзи и емоционално сбогуване на Лионел Меси с Барселона (Видео)
Сълзи и емоционално сбогуване на Лионел Меси с Барселона (Видео)