НОВИНИ

Мария Гроздева: Щастлива съм, но и ми е мъчно

мария гроздева щастлива съм мъчно
bnt avatar logo
от БНТ
10:13, 01.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратната олимпийска шампионка в спортната стрелба Мария Гроздева мечтае да се отдаде на почивка. Тя обяви края на своята кариера след участието си на своята седма Олимпиада.

Мария Гроздева се прибра в България тази сутрин.

„Аз се подготвях за този край може би от около половин година. Малко ми е мъчно, че едва ли ще видя хората от стрелковото семейство отново, но от друга страна съм щастлива, защото не беше лесно. Всеки ден, всеки месец, всяка година – това беше напрежение. Чаках този момент да дойде, за да си почивам. Да не мисля за оръжие, за състезания, за нищо“, сподели Мария Гроздева при пристигането си на Летище София.

Най-титулуваната българска спортистка има пет медала от Олимпийски игри, от които два златни. Най-успешното ѝ представяне е в Атина 2004, когато печели злато и бронз.

„Чувствам се емоционално изхабена, след като на тренировки постигам добри резултати, а на състезание не мога да го изкарам. Японците наистина се представиха отлично. Много ще ми липсват, като организация беше перфектно“, добави още Мария Гроздева.

Извън олимпийския рубеж Мария Гроздева има още куп отличия – 12 пъти е европейска шампионка, има 18 победи за Световната купа и е спечелила общо 88 медала в 38-годишната си състезателна кариера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен е трафикът на Дунав мост край Русе
Интензивен е трафикът на Дунав мост край Русе
Мария Капон: "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" трябва да подпишат споразумение
Мария Капон: "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" трябва да подпишат споразумение