НОВИНИ

Мария Петрова: Радвам се, че БФХГ направиха голяма крачка напред към организирането на състезания

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:07, 29.03.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Други спортове
мария петрова радвам бфхг направиха голяма крачка напред организирането състезания

Главният съдия на състезанието от Световната Купа Мария Петрова сподели пред колегите от БНР, че от международната федерация са останали много доволни от организирането на надпреварата в столицата.

Както вече стана ясно, турнирът в "Арена Армеец" беше първият в художествената гимнастика след едногодишна пауза заради пандемията от COVID-19, a Петрова заяви, че е много доволна от факта, че България е направила първата крачка към организирането на състезания.

"Преди малко се разделихме с представителите на Международната федерация - с президента Моринари Ватанабе, с Наталия Кузмина, с Мария Гигова и всички споделиха, че са много доволни от организацията, щастливи са, че са били тук, определят състезанието като наистина успешно и благодариха на БФХГ за това, че направихме една голяма крачка напред, първата крачка в организацията на състезанията. И аз съм много щастлива наистина, защото успяхме.

Разбира се, трикратната ни световна шампионка изрази задоволството си и от представянето на българските гимнастички и радостта, която те донесоха на всички фенове на спорта.

„Беше едно много трудно състезание, какво ли не видяхме в него, но мисля, че зарадвахме българските зрители и феновете на художествената гимнастика с успехите, които им донесохме. И за гимнастичките беше трудно, за всички наши гости, но ние като участие от българска страна показахме едно много добро ниво за месец март“.

Накрая президентът на ТК към Европейската гимнастика коментира и организацията на европейското първенство, което ще се проведе във Варна от 9 до 11 юни.

„За европейското първенство във Варна се готвим с позитивни мисли за това, че ще приемем елита на Европа. Имаме един добре подготвен екип като федерация и се надявам да се справим успешно, а момичетата да се представят успешно и да зарадват всички", завърши вицепрезидентът на БФХГ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължават "зеления коридор" за "Астра Зенека" - има ли достатъчно ваксини за всички
Удължават "зеления коридор" за "Астра Зенека" - има ли достатъчно ваксини за всички
Борисов: Осигурени са всички необходими лекарства за лечение на пациенти с COVID-19 и достатъчно количества ваксини
Борисов: Осигурени са всички необходими лекарства за лечение на пациенти с COVID-19 и достатъчно количества ваксини