НОВИНИ

Мария Йорданова: Тази победа ще я запомня завинаги

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:57, 04.07.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
мария йорданова победа запомня завинаги
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Състезателката на българския национален отбор по волейбол Мария Йорданова заяви, че завинаги ще помни победата срещу Полша с 3:1 гейма, с която България запази мястото си в Лигата на нациите при жените.

Йорданова, която стана най-резултатна за успеха, сподели още, че е изпитала уникална емоция от това да играе пред феновете в зала "Арена Армеец".

"Тази победа ще я запомня завинаги, такова чувства не съм изпитвала преди. Беше наистина много трудно, но момичетата се раздадоха максимално. А публиката ни помогна страшно много. Всички много очаквахме и искахме тази победа. Дори още не мога да събера мислите си от емоция, много съм щастлива. Публиката ни помогна много. В началото тръгнахме колебливо, но след това обърнахме мача и показахме какво можем. Не бях играла преди в "Арена Армеец". Емоцията е уникална. Публиката беше нашият седми човек в игрището", коментира Мария Йорданова.

Българската националка изрази надежда, че тази победа ще вдигне увереността на отбора и занапред той ще продължи да се представя още по-добре.

"Разбира се, че е по-добре да не чакаш на другите, а сам да си извоюваш успеха и целта, така че победата със сигурност е още по-сладка. За турнира в София се бяхме подготвили специално за мачовете с Доминиканската република и Полша. Бразилия и Италия бяха много по-класни отбори. Знаехме, че директните ни противници бяха Доминиканската република и Полша и се радвам, че бяхме отлично подготвени за тях и ги победихме. Тези две победи ще ни помогнат много за бъдещето, ще се отразят на самочувствието ни и се надявам да се представяме още по-добре занапред", сподели 20-годишната волейболистка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спряха изграждането на екокъмпинга на Шофьорския плаж край Созопол
Спряха изграждането на екокъмпинга на Шофьорския плаж край Созопол
Независимият депутат Иво Атанасов: Кирил Петков не ни е предлагал нито пари, нито постове
Независимият депутат Иво Атанасов: Кирил Петков не ни е предлагал нито пари, нито постове