НОВИНИ

Мария Здравкова ще замени Милена Тодорова като знаменосец на българската делегация в Пекин

мария здравкова замени милена тодорова знаменосец българската делегация пекин
Снимка: БФ Биатлон
bnt avatar logo
от БНТ
13:44, 30.01.2022
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Биатлонистката Мария Здравкова ще замени своята съотборничка в националния отбор Милена Тодорова като знаменосец на българската делегация по време на церемонията по откриване на Зимните олимпийски игри в Пекин.

За промяна съобщи президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска в предаването "Арена спорт", а промяната се налага, тъй като само ден след откриването Тодорова ще стартира в смесената българска щафета.

"Наложи се да заменим Милена с Мария Здравкова заради смесената щафета, която ще се проведе на следващия ден. Мария няма да участва в това състезание, a пък и трябва максимално да намалим максимално контактите на нашите състезатели, за да могат да стартират във всяка една надпревара", разкри Дафовска.

По този начин Мария Здравкова ще застане редом до сноубордистът ни Радослав Янков като знаменосец по време на откриващата церемония на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Церемонията по откриване на Зимните олимпийски игри в Пекин е на 4 февруари (петък) от 14.00 часа и ще може да я проследите на живо по БНТ 1 и БНТ 3.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Сандов обяви Башовишки печ за природна забележителност
Борислав Сандов обяви Башовишки печ за природна забележителност
Мъж загина в катастрофа на Подбалканския път
Мъж загина в катастрофа на Подбалканския път