НОВИНИ

Марк-Андреа Хюслер отстрани втория поставен Кареньо Буста и заслужи място на четвъртфиналите на Sofia Open 2022

марк андреа хюслер отстрани втория поставен кареньо буста заслужи четвъртфиналите sofia open 2022
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 29.09.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Швейцарецът Марк-Андреа Хюслер записа една от най-големите победи в кариерата си до момента. 26-годишният тенисист се наложи с 6:3, 3:6, 6:2 над втория поставен Пабло Кареньо Буста (Испания) и се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2022. Двубоят продължи 1:42 часа, а Хюслер приключи срещата в серия от четири последователно спечелени гейма.

Още от началото на мача швейцарецът загатна, че е готов да се конкурира със световния №14. Началният удар на Хюслер функционира на висота и той не позволи на Кареньо Буста да стигне до точка за пробив. В същото време швейцарецът успя да нанесе своя удар в четвъртия гейм, което се оказа достатъчно за успех в откриващия сет.

През втората част Кареньо Буста успя да отговори на предизвикателството. Испанецът стигна до първия си пробив в осмия гейм на сета, след което затвърди с гейм на 0 и изравни резултата. Финалният трети сет започна с равностойна игра и в първите 4 гейма пробиви нямаше. Хюслер обаче беше запазил най-доброто от себе си за финала и след серия от 4 последователни гейма на сметката си се поздрави с успеха.

„Изключително щастлив съм от начина, по който сервирах. Играх тук преди години, тогава също се справих добре. Категорично това е една от най-големите победи в кариерата ми. Идвам от турнир на открито и ми трябваше известно време да свикна с условията тук, но мисля, че се справям добре", каза Хюслер в интервюто на корта.

На четвъртфиналите той ще играе с поляка Камил Майхжак. „Играх с него два пъти, бяха равностойни срещи. Определено е качествен тенисист. В последните месеци прогресира. Смятам, че имам своите шансове, особено ако играя както днес", добави Хюслер.

Ян-Ленард Щруф и Камил Майхжак също достигнаха четвъртфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българското участие на Sofia Open 2022 приключи
Българското участие на Sofia Open 2022 приключи
Четири български победи да старта на Европейското първенство по плажен тенис в Гърция
Четири български победи да старта на Европейското първенство по плажен тенис в Гърция