НОВИНИ

Марсилия наказа тежко бившия си треньор и Вилареал, Бенфика и Рейнджърс не се победиха в голово шоу

В последния двубой от първите осминафинали в Лига Европа пък немският Фрайбург победи минимално у дома Уест Хям с 1:0

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:16, 08.03.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Лига Европа
марсилия наказа тежко бившия треньор вилареал бенфика рейнджърс победиха голово шоу
Слушай новината

Олимпик Марсилия до голяма степен си осигури място сред най-добрите осем в тазгодишното издание на турнира Лига Европа, след като срази с 4:0 у дома испанския Вилареал в първи сблъсък от осминафиналите на надпреварата.

Интересното е, че този двубой маркира завръщането на "Стад Велодром" на наставника на "жълтата Марселино, който стартира сезона начело на френския тим, но напусна поради лични причини след едва седем срещи начело.

Едва ли обаче испанският специалист ще иска да си спомня за първото си връщане в Южна Франция, тъй като тази вечер неговият тим беше категорично разбит и по всичко изглежда, че ще трябва да насочи усилията си оттук нататък единствено към първенството в Ла Лига.

От друга страна марсилци продължават с победите при своя нов наставник Жан-Луи Гасе, като тази вечер тон за успеха даде Жордан Верету в 23-ата минута, а пет по-късно автогол на Йерсон Москера удвои аванса на домакините.

До края на мача голмайсторът през тази кампания в Лига Европа Пиер-Емерик Обамеянг реализира още две попадения, второто от които беше особено красиво, за крайното 4:0 и в същото време увеличи актива си в надпреварата на 9 гола.

По същото време в Лисабон местният Бенфика и Глазгоу Рейндърс завършиха наравно 2:2 в един от най-интригуващите сблъсъци от осминафиналите в Лига Европа.

Гостите от Шотландия взеха ранна преднина в двубоя след гол на Том Лоурънс още в 7-ата минута, който засече с глава центриране на Диоманде Мохамед.

В продължението на първата част Анхел Ди Мария изравни резултата след точно изпълнена дузпа, но тъкмо преди почивката Дюжон Стърлинг реализира втори гол за "сините" и отново ги изведе напред в резултата.

След почивката португалския шампион съумя да стигне до равенството, като отново Ди Мария беше замесен. Аржентинецът изпълни пряк свободен удар, след който Конър Голдсън си отбеляза автогол и така оформи крайното 2:2, оставяйки развръзката за реванша на "Айброкс" след седмица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Десподов влезе като резерва при загуба на ПАОК в първия дуел срещу Динамо Загреб
Кирил Десподов влезе като резерва при загуба на ПАОК в първия дуел срещу Динамо Загреб
Милан показа колебания срещу 10 от Славия Прага, но все пак взе добър аванс преди реванша
Милан показа колебания срещу 10 от Славия Прага, но все пак взе добър аванс преди реванша