НОВИНИ

Марсилия разби Тулуза у дома в първия си мач след Мондиала

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:57, 30.12.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
марсилия разби тулуза дома първия мач мондиала
Слушай новината

Олимпик Марсилия поднови ударно сезона си във френската Лига 1, след като надигра с 6:1 у дома състава на Тулуза и по този начин се изкачи на третото място във временното подреждане.

Тимът от Лазурния бряг събра 33 точки и се възползва по възможно най-добрия начин от поражението на Рен, който отстъпи с 1:2 при визитата си на Реймс и така остана на четвъртото място с 31 пункта.

Двубоят на "Стад Велодром" в Марсилия започна с минута аплодисменти в памет на бразилската футболна легенда Пеле, който почина във вчерашния ден.

Мачът стартира по-добре за домакините, които поведоха още в 13-та минута, когато Валентин Ронже засече подаване на Самуел Жиго отдясно. В края на първото полувреме датският бранител Расмус Николайсен пък си отбеляза много ефектен автогол, прехвърляйки с глава своя вратар, като по този начин удвои аванса на Марсилия.

След почивката отборът на Игор Тудор продължи да увеличава аванса си, като точни бяха Сеад Колашинац и Димитри Пайе, които покачиха резултата до 4:0 малко след изтичането на първия час игра.

В 66-та минута Бранко ван ден Боомен вкара почетния гол за Тулуза от дузпа, но малко по-късно Чингис Юндер също беше точен от бялата точка, за да направи резултата 5:1. Крайният резултат оформи португалеца Нуно Тавареш, който вкара шестия гол за Марсилия в 82-та минута.

В друг двубой от вчерашния ден вторият във временното класиране Ланс завърши 0:0 при гостуването си на Ница и с актив от 37 точки има преднина от четири пред третия Марсилия, но изостава на седем пункта от лидера ПСЖ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атлетико Мадрид се справи с Елче и излезе на трето място в Ла Лига
Атлетико Мадрид се справи с Елче и излезе на трето място в Ла Лига
"Булгаргаз" иска близо 28% поскъпване на природния газ от януари
"Булгаргаз" иска близо 28% поскъпване на природния газ от януари