НОВИНИ

Марта Басино спечели и втория гигантски слалом в Кранска гора

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
14:52, 17.01.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Зимни
марта басино спечели втория гигантски слалом кранска гора

Италианката Марта Басино спечели и втория гигантски слалом от световната купа по ски-алпийски дисциплини в словенския зимен център Кранска гора.

24-годишната Басино, която триумфира и вчера, завърши с общо време от 2:18.06 минути. Тя беше втора в първия манш с 1:10.72 минута и даде най-добро време във втория - 1:07.34 минута. Така италианката записа четвърти успех за сезона и пети в кариерата си, като всичките са в тази дисциплина.

"Това е като мечта, която не можа да осъзная все още. Наистина е невероятно, удивително", каза Басино след победата.

Швейцарката Мишел Гизин финишира втора с пасив от 66 стотни от секундата. Трета на 73 стотни се нареди представителката на домакините Мета Хроват.

Лидерката в класирането за световната купа Петра Влъхова остана десета на 2.41 секунди, а трикратната носителка на Големия Кристален глобус Микаела Шифрин (САЩ), която водеше след първия манш, направи грешки във втория и завърши на шесто място, на 1.27 секунди след победителката.

В подреждането за Големия кристален глобус начело продължава да бъде Влъхова със 775 точки, втора със 175 точки е Мишел Гизин (Швейцария), а на трета позиция се изкачи Басино с 623 точки.

Лидер в класирането за малката световна купа в дисциплината е Марта Басино с 400 точки, пред Мишел Гизин с 272 точки и Федерика Бриньоне (Италия) с 250 точки, която днес не завърши втория манш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Епископско ръкоположение на монсиньор Румен Станев
Епископско ръкоположение на монсиньор Румен Станев
Алберт Попов отново влезе във втория манш във Флахау
Алберт Попов отново влезе във втория манш във Флахау