НОВИНИ

Мартин Камбуров вкара хеттрик срещу Ботев Пд при разгром на ЦСКА 1948

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:22, 02.10.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол
мартин камбуров вкара хеттрик ботев разгром цска 1948

ЦСКА 1948 постигна третата си победа в шампионата, след като в мач от осмия кръг разгроми с 5:0 като домакин Ботев (Пловдив).

За "червените" това беше втори пореден мач, в който те отбелязват пет попадения, а с хеттрик се отличи ветеранът Мартин Камбуров.

В началото на срещата и двата тима бяха активни в атака като нищо не предвещаваше крайните измерения на резултата.

Дори в началото на мача "жълто-черните" създаваха доста трудности на младежкия национал Даниел Наумов, който на няколко пъти демонстрира отличния си рефлекс.

В 36-та обаче Еспиноза отклони топката с ръка след удар на Денислав Ангелов и съдията Петър Костадинов отсъди дузпа в полза на ЦСКА 1948.

Зад топката застана Мартин Камбуров и опитният нападател даде аванс на своя тим.

Секунди преди края на първото полувреме отново той бе главно действащо лице, когато след негов пас, Галин Иванов удвои за домакините след удар от въздуха с левия крак.

Пет минути след началото на второто полувреме, резултатът придоби класическо измерение след гол на Георги Русев. Той първо преодоля Станислав Работов, а след това с прецизен фалцов удар по земя остави безпомощен Георги Аргилашки.

Малко по-късно дойде отново мигът на Мартин Камуров. Бившият играч на Локомотив Пд и Берое оформи своя хеттрик между 63-та и 68-та минута като по този начин вече има 242 гола в българския елит и е на само 11 от рекорда на Петър Жеков.

В заключителните минути на мача гостите от Пловдив имаха възможност да стигнат до почетно попадение, но няколко пропуска направи Атанас Илиев.

С победата ЦСКА 1948 излезе на четвърта позиция в класирането с 12 точки, докато Ботев е на 12-о място с 8 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Зверев продължава на Ролан Гарос, млад французин изхвърли Вавринка
Александър Зверев продължава на Ролан Гарос, млад французин изхвърли Вавринка
Предизвикателството да отглеждаш кейл
Предизвикателството да отглеждаш кейл