НОВИНИ

Мартин Миланов: Надявам се да се построят хокейни пързалки в България

Мартин Миланов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:36, 12.02.2022
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българската федерация по хокей Мартин Миланов изрази надеждите си хокеят да разшири географията си в България след като се построят една или две пързалки в страната.

В предаването "Олимпийските върхове" той разясни състоянието на мъжкото първенство и работата на детско-юношеските школи.

"В момента възобновихме първенството, след като го бяхме спрели за две седмици, заради големия брой заразени. За съжаление нашият отбор Славия отпадна от НСА. Първенството е оспорвано, имаме три изразени фаворита за титлата, надявам се да покажат хубава игра във финалите. В детско-юношеските школи израстват много млади момчета. Преди губехме много деца в юношеска възраст, сега имаме отбори до 16 и 18 г. Надяваме се да се построят още една или две пързалки в България и да разширим географията на нашия спорт", споделя столичанинът.

Бившият треньор на националния отбор изрази впечатленията си от мачовете на Зимните олимпийски игри.

"Някои от играчите, които играят в континенталната хокейна лига им липсва игрова практика, защото те приключиха участие през месец януари заради коронавируса. В държави като Дания продължи да се играе. Олимпийският финал ще бъде интересен. В тези Олимпийски игри ги няма играчите от Националната хокейна лига, разчита се предимно на европейските и континенталните лиги. Вратарят на Канада Еди Паскуале, който играе за Локомотив Ярославъл имаше пропуски. САЩ и Канада винаги са правили интересни мачове. Американците с каквито и играчи да са, винаги играят настървено", допълва президентът на Балканската Хокейна Лига.

Той посочи отборите с най-големи шансове за медали.

"За съжаление Русия показва добра игра, но това нищо не значи. Русия винаги тръгва по-бавно с по-малко голове и набира инерция с всеки мач. Аз лично симпатизирам на Русия, но въпреки че се класира за по-нататък, не съм сигурен кой ще спечели. Фаворит за мен е Руския олимпийски комитет. Да не забравяме Канада, а също така и Чехия. Чехите много добре играят, добре си подават. Дания много ми хареса. Просто нямаше шанс на моменти срещу Русия. Швеция, Финландия, дори Латвия много добре играят, може и те да направят изненада. Отборите от топ 8 винаги са били в борбата за медалите", добавя председателят на спортен клуб кънки и хокей на лед Славия.

Мартин Миланов коментира мерките срещу коронавирус и решението на женския отбор на Канада да игра е маски.

"Всички се пазят много. Някои тестове един път излизат положителни, после отрицателни. Има 22 състезатели в един отбор. Мисля, че няма да има проблеми. Ако двама или трима се заразят, ще трябва целия отбор да се откаже. Канадките са фаворити на всяко първенство и искат да се презастраховат", смята председателят на Българската федерация по хокей.

Той сподели и очакванията си в надпреварата при жените.

"При жените е по-лесно да се каже кой ще спечели. Канада е основният фаворит. Ако САЩ победи, това ще е чудо, макар да са го правили и преди. Мисля, че Канада ще се справи с когото и да било на финала, та дори и САЩ", вярва ръководителят на зимна пързалка Славия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов: Просто трябва да си изчакам времето
Алберт Попов: Просто трябва да си изчакам времето
ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за фишинг атаки с фалшиви имейли от тяхно име
ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за фишинг атаки с фалшиви имейли от тяхно име