НОВИНИ

Мартин Стоев: Доволен съм от резултатите в САЩ

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:00, 09.08.2021
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
мартин стоев доволен съм резултатите сащ
Слушай новината

Националният отбор на България за юноши под 19 години се завърна у нас след турнето в САЩ, където изигра шест приятелски мача с формациите на домакините - U19, U21, U23.

В Лос Анджелис момчетата на Мартин Стоев показаха добра игра, стигайки до четири победи, едно равенство и една загуба.

Контролите срещу различните формации на САЩ бяха ключова част от подготовката на младите ни волейболисти за участие на Световното първенство до 19 години в Иран.

Планетарният шампионат за юноши ще се проведе в периода 24 август - 2 септември, а България попадна в една група с отборите на Русия, Камерун, Белгия и Тайланд.

"Отборно смятам, че се представихме доста добре. Като индивидуалност имам забележки към някои състезатели. Видяха се и слабости. Ще трябва да изчистим грешки в оставащото време от подготовката ни до Световното първенство. Ще работим да подобрим играта най-вече в посрещане, защото там е ахилесовата ни пета", коментира след завръщането селекционерът Стоев.

Специалистът допълни, че е останал доволен от възможността за тези проверки, смятайки, че те са били от голяма полза за неговия тим.

"Като цяло няма как да не съм доволен. Четири победи, един равен и една загуба, това е доста добре като резултат, още повече, че играхме на американска земя и срещу съперници, които са по-големи възрастово от нас. В последния мач срещу волейболистите на САЩ U23 можеше всичко да стане, но дадох възможност на състезателите, които са играли по-малко в предните дни, не да ги водя само на екскурзия, както се казва. Имаше полза от това дълго пътуване, защото все пак се натрупа умора, пътувахме 24 часа в посока. Определено селекцията на САЩ до 23 години е на добро ниво и двубоите с тях ни бяха от голяма полза."

Накрая Мартин Стоев разкри, че подготовката продължава у нас в зала "Левски София" и, че има вероятност в България да дойде отборът на Бразилия за контролни срещи.

"Продължаваме подготовка до заминаването за Световното в Иран в зала "Левски София". Очакваме Бразилия за контроли, но все още не е ясно дали ще могат да пристигнат у нас поради пандемичната обстановка."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бебе мравояд се роди в зоопарка в Сан Диего
Бебе мравояд се роди в зоопарка в Сан Диего
Николай Хаджигенов: Очакваме промени в проектокабинета на "Има такъв народ"
Николай Хаджигенов: Очакваме промени в проектокабинета на "Има такъв народ"