НОВИНИ

Мартин Стоев: Победихме, благодарение на отборния ни дух

мартин стоев победихме благодарение отборния дух
Снимка: БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 31.08.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на националния отбор по волейбол при юношите до 19 години Мартин Стоев изрази задоволство от отборния дух и воля на момчетата, които се класираха за полуфиналите на Световното първенство в Иран.

Тимът ни продължава успешното си представяне на шампионата, като се класира за Топ 4. Нашите надиграха еврошампиона Италия и ще имат възможността да се борят за медали.

„Много труден и тежък мач, но ние знаехме това и се бяхме подготвили. За да спечелиш срещу Италия, трябва да си изработиш сам точките. Определено не направихме най-добрия си мач. Важното е, че спечелихме. Много го искахме и успяхме да го постигнем. Сервисът не ни вървеше. Имаше доста грешки и затова в средата на четвъртия гейм дадох указания да се намали риска на сервис за сметка на грешките. Да разчитаме повече на блокада и защита, което ни доведе до победата", сподели Мартин Стоев, цитиран от официалния сайт на федерацията по волейбол.

Младите волейболисти срещу Русия на полуфиналите

"Важен фактор за успеха бяха и смените. Хората, които влязоха отвън, се справиха много добре. Победихме с отборен дух, воля и голямо желание", допълни селекционерът.

"В петия гейм имаше важен момент, в който съдиите отсъдиха наша точка за другия отбор. Но преодоляхме тази трудност, момчетата спасиха два мачбола и на свой ред надделяхме. Най-важна е победата. Сега започваме да се готвим за полуфиналния мач, в който срещаме Бразилия или Русия. Надявам се да запазим тази линия и да се борим за нова победа", каза още Мартин Стоев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От БФС се похвалиха с още един спонсорски договор
От БФС се похвалиха с още един спонсорски договор
ДАНС: Спецпрокуратурата забрани изнасянето на информация за Делян Пеевски
ДАНС: Спецпрокуратурата забрани изнасянето на информация за Делян Пеевски