НОВИНИ

Мартин Стоев със специален приз

мартин стоев специален приз
bnt avatar logo
от БНТ
14:19, 17.05.2022
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже до 20 години Мартин Стоев бе избран за треньор №1 на месец април в традиционната анкета на пресклуб "България".

В допитването до спортните журналисти Стоев спечели първото място със 7 гласа.

Признанието идва след успешната европейска квалификация в София, в която младите национали победиха съперниците си без загубен гейм и спечелиха по безапелационен начин квота за Евроволей 2022.

Анкетата за треньор на месеца е една от най-оспорваните досега, като Мартин Стоев спечели с един глас разлика, след като на второ място остана треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов, с 6 гласа. Трети е отново представител на борбата - Братан Ценов с четири.

Наградата е поредна за Мартин Стоев с тази селекция. За последно отличието му бе връчено през есента на миналата година, когато националите до 19 години станаха световни вицешампиони в Иран. Преди това със същия отбор през 2019 година, когато те станаха вицешампиони на Европа. Така резултатите показват, че Стоев е селекционер на изключително талантлив тим, който в бъдеще ще радва не само България, но ще даде своите попълнения в мъжкия национален отбор.

„Благодаря за отличието. Като се има предвид другите треньори какво са постигнали - медали, а ние само квота за европейско, признанието е голямо. Но този отбор донесе много радост на хората. Рядко се случва в колективните спортове. Може би гладът за успехи и гледаемостта са надделели и това е една от причините спортните журналисти да гласуват за мен“, каза Мартин Стоев.

Волейболният треньор очерта какво предстои през лятото.

„Подготовката ще започне от 15 юни в София. Първо в програмата е Международният олимпийски фестивал в края на юли. След това предстои Балканиада в Албания (6-10 септември). Форумът ще бъде като контролни срещи за нас преди Европейското първенство. Самият шампионат започва на 16 септември в Италия. Ще водим подготовка само в София. Условията тук са прекрасни и няма нужда едно нещо, което работи, да бъде променяно. Благодаря на федерацията, която ни осигурява всички най-добри условия", каза още наставникът.

Тимът на България ще преследва най-високи цели.

„Нашата цел е минимум полуфинал. Момчетата са свикнали с това, не се притесняват. Респектираме другите отбори и не се плашим от нищо. Който е по-добър на игрището, той ще спечели. Реално този отбор няма провалено първенство. За всеки шампионат по нещо сме спечелили, включително и в Италия, където завършихме четвърти, но пък спечелихме квота за световното. Там пък стигнахме до сребро. На фона на тази суша от медали, ако може така да се каже в колективните спортове, отборът се представя повече от достойно", завърши Мартин Стоев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите по бокс заминаха на лагер в Армения, изненадаха Тайсъна с торта
Националите по бокс заминаха на лагер в Армения, изненадаха Тайсъна с торта
Бащата и братът на футболиста Георги Йомов се явиха в полицията
Бащата и братът на футболиста Георги Йомов се явиха в полицията