НОВИНИ

Мартин Стоев за шансовете ни за олимпийска квота: Това е мисия невъзможна

мартин стоев шансовете олимпийска квота мисия невъзможна
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
19:34, 29.09.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол Мартин Стоев определи като "мисия невъзможна" задачата пред нашите "лъвове" да се преборят за една от двете квоти по време на олимпийската квалификация, която стартира утре в Китай.

Опитният наставник бе категоричен, че към момента представителният ни тим не е на нивото на своите съперници, а освен това не разполага и с достатъчна дълбочина в редиците си.

"На фона на резултатите досега спечелването на олимпийска квота е "мисия невъзможна". Защо си мислим, че ние сме на нивото на съперниците, като до момента не го показваме? Когато почнем да показваме, че сме на нивото на Аржентина, Нидерландия, Белгия, тогава може да твърдим, че сме на тяхното ниво. Ние сме 30-и в ранглистата", започна Стоев.

"Отборът отива с трима състезатели по-малко – Валентин Братоев, Теодор Салпаров и Светослав Гоцев. Седем мача за девет дена шест човека не могат да изиграят. Така че шансовете ни са много малки. Липсата на втори диагонал е минус за отбора. На всеки състезател в определен гейм или мач, може да не му тръгне играта, трябва да има заместник. Имаме диагонали, но не са повикани. Но за това трябва да се пита треньора Пламен Константинов", продължи стой.

Специалистът, който в последните години работеше успешно с подрастващи коментира и решението на Пламен Константинов да повика в състава едва 16-годишния разпределител Симеон Николов.

"Що се отнася до включването на младия разпределител Симеон Николов виждам противоречиви мнения. В началото на годината чувах, че трябва да се събере най-доброто, с което разполагаме, за да може да се извлече максимума от европейското първенство и олимпийската квалификация. Сега, впоследствие виждам мнения, че отиваме с млади на квалификацията, за да им даваме шанс да се обиграват, което някак си не съвпада, или пък в движение се промениха целите и концепцията на националния отбор. Не знам, объркан съм и аз", сподели 51-годишният треньор.

Накрая бившият активен състезател изрази мнение, че в последните 12 години българският волейбол непрестанно смъква нивото си.

"Един мач го печелят шампиони, а един турнир – отборът. Не звуча много оптимистично не от сега, а от повече от 12 години всяка изминала година ставаме от зле по зле. Това са фактите, няма какво да си кривим душата", завърши Мартин Стоев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смениха ръководството на държавната "Ел Би Булгарикум"
Смениха ръководството на държавната "Ел Би Булгарикум"
Даден бе официален старт на инициатива "София - световна столица на спорта за 2024"
Даден бе официален старт на инициатива "София - световна столица на спорта за 2024"