НОВИНИ

Матео Беретини се класира за финала в Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:40, 09.05.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Тенис
матео беретини класира финала мадрид

Световният №9 се превърна в първия италианец, който ще играе във финала на комплекс "Каха Махика", който ежегодно е домакин на надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид.

В 1/2 финалите Беретини се справи с норвежеца Каспер Рууд и след 6:4, 6:4 си осигури среща с Александър Зверев, който елиминира последователно двама от фаворитите в турнира - Рафаел Надал и Доминик Тийм.

За Матео това беше осма поредна победа, като само преди две седмици той триумфира и на турнира АТР 250 в сръбската столица Белград.

Полуфиналистът от US Open 2019 бе много солиден на собствен сервис и не даде нито една възможност за пробив на Рууд. Беретини измъкна първия сет с брейк за 5:4, а във втората част поведе с 5:3 и това се оказа решаващо.

"Страхотно е, чувството е невероятно. Спечелих в Белград, а сега отново съм на финал. Очаквам с нетърпение мача със Саша. Надявам се да се забавлявам, както срещу Каспер.

Гледах го, той играе наистина много добре. Движи се отлично за неговия ръст, сервира солидно. Той победи Рафа и Доминик, които в момента са вероятно най-добрите на клей. Заслужено е на финал, но аз ще дам всичко от себе си, за да му се противопоставя", коментира италианецът след края на мача.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков отдаде почит на Георги Димитров
Христо Стоичков отдаде почит на Георги Димитров
Виктория - броени часове преди да тръгне за Ротердам
Виктория - броени часове преди да тръгне за Ротердам