НОВИНИ

Маурисио Почетино спечели първи трофей като наставник в кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:22, 14.01.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол
маурисио почетино спечели първи трофей наставник кариерата

Аржентинецът изведе състава на ПСЖ до осма поредна Суперкупа на Франция след успех с 2:1 над тима на Марсилия в срещата, играна на стадиона в град Ланс.

Парижани бяха по-активния тим през почти цялото време и напълно закономерно стигнаха до успеха, който можеше да дойде и с по-изразителен резултат.

Мауро Икарди имаше чудесен шанс да открие резултата в 18-та минута, но ударът му с глава премина покрай целта. Секунди по-късно аржентинецът все пак се разписа, но голът не бе зачетен заради засада.

Малко по-късно гол на Килиан Мбапе също бе отменен, тъй като французинът бе в нередовна позиция при подаване на Маркиньос.

В 39-ата минута ПСЖ все пак излезе напред в резултата. Анхел ди Мария центрира към сънародника си Икарди, чийто изстрел с глава бе избит от Стив Манданда. Топката обаче се отби от гредата и отново стигна до бившия играч на Интер и този път той не сбърка за 1:0.

След почивката марсилци се втурнаха в атака и бяха много близо до това да изравнят в 53-та минута, когато Тове нахлу в наказателното поле на ПСЖ и опита изстрел от малък ъгъл, но Кейлор Навас се намеси решаващо.

В 65-та на терена се появи и Неймар, за когото това беше първи мач, след като лекуваше контузия в последния един месец.

Бразилецът ознаменува завръщането си на терена и с гол в 85-та минута, когато отбеляза от дузпа за 2:0. 11-метровият удар бе отсъден за нарушение на Манданда срещу Икардим като ситуацията бе дълго време преразглеждана с ВАР.

Малко преди края на редовното време пък Димитри Пайе върна един гол за Марсилия, но време за връщане обратно в мача нямаше, и така ПСЖ вдигна Суперкупата за рекорден десети път в своята история.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новата билетна система в София ще заработи до края на месеца
Новата билетна система в София ще заработи до края на месеца
Продължава укрепването на пътя между Банско и Гоце Делчев
Продължава укрепването на пътя между Банско и Гоце Делчев