НОВИНИ

Мъж дарява пенсията си за болницата в Мездра

bnt avatar logo
от БНТ
06:49, 24.04.2020
Чете се за: 01:18 мин.
Регионални

Възрастен дядо, който живее в дом за стари хора в Мездра, иска да дари пенсията си на местната болница, за да помогне в борбата срещу COVID-19. Той всеки ден гледа новини и се тревожи от това, което се случва по света и в България.

Най-голяма е грижата му за страната ни и още повече за Мездра, където изживява старините си.

Сумата, която 86-годишния дядо Веселин Соколов дарява на мездренската болница за него е предварително наречено послание и символ.

Веселин Соколов - дарител: Държавичката има нужда сега у тая коварна болест. И аз съм я кръстил „Смърт на тая болест коварна”. Целият свят го ликвидира, ако я караме така. Требва малко съзнание и аз реших да помогнем скромно с една моя пенсия на нашата болница за консумативи
и каквото намерят за добре.

Сузана Иванова - директор на дома: Дядо Веселин дойде и сподели с мен, че е решен да направи едно добро дело за нашата болница. Сподели също, че по време на престой в болницата е останал изключително удивен от персонала, от начина, по който медицинските лица предприемат
адекватни мерки и това по някакъв начин го е накарало и вдъхновило в него
желанието да направи този мил жест.

Дядо Веско сам решил да спести парите, които дава за лечебното заведение.

Веселин Соколов - дарител: Не пуша, не пия. Тука в нашия дом има абсолютно всичко – и топла вода, и баня, къпят ни, перат ни, храна, закуска.

Според хората в дома той го направил и от добро сърце, но и заради това, в което са убедени всички - COVID-19 е опасна болест, която може да коства живота на всеки.

Илия Величков: Щом целия свят вече, е страшно, страх ги е хората, страх ги е хората, значи, че е опасно.

Хората от града приветстват дарението на дядо Веско, но са категорични, че жестът му просто трябва да бъде по-скоро пример.

Мирослав Захариев - гражданин: Първо няма нужда от дарения на тези хора специално, в Мездра-болницата има нужда от много сериозно реорганизация, подкрепа и така нататък. В Мездра в болницата е много
лошо положението.

Позицията на дядо Веселин обаче е друга - не се е отказал от идеята си да прави добро на лечебното заведение. Той е готов да дари и втора своя пенсия, за да помогне и се надява и други хора да последват неговия пример.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Графит на Банкси вече е с маска
Графит на Банкси вече е с маска
Повдигат обвинения на задържаните за побоя над журналиста Слави Ангелов
Повдигат обвинения на задържаните за побоя над журналиста Слави Ангелов