НОВИНИ

Дванайсетокласничка изпрати писмо до министър Вълчев за недостатъците на онлайн обучението

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 23.04.2020
5735
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Дванайсетокласничка от Варна изпрати писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев, в което изтъква недостатъците на онлайн обучението и споделя притесненията си от предстоящите изпити. Причината - неяснотата дали и кога ще се проведат те. Момичето и група нейни съученици настояват за виртуална среща с министър Вълчев, за да разберат какво ще предприеме министерството в тази ситуация.

Неда Недева е възпитаничка на Математическата гимназия във Варна и е пълна отличничка. Занимава се с извънкласни дейности и отговорностите не я плашат. Но твърди, че онлайн обучението подлага зрелостниците като нея на огромен стрес. Това я мотивира да напише писмото.

Неда Недева - МГ "Д-р Петър Берон"-Варна: Много голяма тежест се струпа в един много кратък период, който пък от своя страна е изкючително близко до самите изпити и това създава едно огромно натоварване.

Момичето споделя и неудобството от извънредното положение, в което всички членове на семейството са си у дома. Така учениците нямат спокойна среда за подготовка, а онлайн обучението им отнема повече време от преди.

Неда Недева - МГ "Д-р Петър Берон"-Варна: Да стоя до 6 часа сутринта и да пиша есета по различни предмети не е най-любимото ми нещо и със сигурност не ми се отразява особено добре на това да ставам след това в 8.30 и след училище да трябва да преговарям.

Още в началото на онлайн обучението експертите заявиха, че децата не трябва да стоят пред компютрите повече от 4-5 часа на ден. На практика обаче е съвсем различно.

Неда Недева - МГ "Д-р Петър Берон"-Варна: Всеки един вид контакт е транспониран под онлайн форма, което не е най-здравословното нещо в такава ситуация.

Писмото вече е стигнало до министъра и той се е чул с Неда. Още следващата седмица ще се срещнат виртуално и ще обсъдят всички въпроси, които вълнуват зрелостниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10-годишно момче от Стара Загора е най-младият дарител на "Александровска" болница
10-годишно момче от Стара Загора е най-младият дарител на "Александровска" болница
Родители недоволстват заради история за марихуана в учебник за 8-и клас
Родители недоволстват заради история за марихуана в учебник за 8-и клас