НОВИНИ

Мъж нападна с брадва кмета на Струмяни

мъж нападна брадва кмета струмяни
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:18, 04.09.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Кметът на Струмяни е бил нападнат с брадва от жител на село Раздол, който му отправил директна закана за убийство. Мъжът, който е рецидивист, е задържан, а местните хора настояват той да бъде изселен.

Кметът Емил Илиев бил на обход в землищата на няколко гранични села, заедно с колегите си, кметски наместници. Сблъсъкът с нападателя станал след направена поредна забележка, че няма право да прегражда общински пътища.

Мъжът, който има десетки криминални прояви и висящи производства, вдигнал брадва към общинския кмет и го заплашил с убийство.

"Само факта, че може да посегне на три длъжностни лица, които изпълняват служебните си задължения, представете си какво ще бъде за обикновените жители и граждани на община Струмяни. Следващият момент ще е убийство", коментира Емил Илиев.

Повече от пет години криминално проявеният мъж, който преди това е бил изгонен от село в община Сандански, тормози местното население - предимно възрастни хора. Те настояват рецидивистът да напусне района.

Кметът Емил Илиев е сезирал всички институции за проблема.

"В момента съм сезирал абсолютно всички институции вследствие на самоправните действия на това лице и терора, който налага над местните хора, заплахи, има бити възрастни, знаете, че населението в района е предимно възрастни хора над 80 години", каза той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
140 български издателства на Алеята на книгата в София (Снимки)
140 български издателства на Алеята на книгата в София (Снимки)
Локомотив Пловдив ще играе контрола с Арда Кърджали
Локомотив Пловдив ще играе контрола с Арда Кърджали