НОВИНИ

Мъж се представи за данъчен и не плати сметка в бургаско заведение

bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 15.07.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Регионални

Мъж от Бургас се представил за служител на Националната агенция за приходите и изпил няколко питиета в заведение, след което не си платил сметката. Куриозният случай с мнимия данъчен се разиграл в един от бургаските жилищни комплекси преди дни.

Около 9 ч. сутринта мъж на видима възраст 30-35 години седнал в бургаското заведение. Той се похвалил на персонала, че работи като инспектор в НАП и си поръчал алкохолни питиета.

"Продължи да си поръчва и да пие. Не е заявявал, че няма да си плати сметката. Съвсем обичайно и нормално си се държеше човека. На мен ми направи впечатление, че дори се премести при мен на масата", каза Николай Табаков, собственик на заведение.

Питиетата следвали едно след друго, докато станали пет. В момента, в който собственика на заведението влязъл в кухнята, клиентът си тръгнал.

Николай Табаков, собственик на заведение: "И го гледам отстрани през прозореца как си тръгва човека. Викам - добре, ела да си платиш. Сега след малко ще дойда, след малко ще дойда... и си продължава надолу. Той вече беше пиян."

Оказало се обаче, че това не е първото посещение на мнимия данъчен в заведението. Мъжът бил записан от камерите за видеонаблюдение преди около месец как краде пари от една от сервитьорките.

"Личната й чанта е била на бара. И се вижда на камерите как бърка в нейната чанта, бърка в своята чанта и слага пари."

Собственикът на заведението не е подал сигнал в полицията, тъй като стойността на неплатената сметка не е голяма.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решено: Час нощен труд ще се заплаща най-малко 1 лев
Решено: Час нощен труд ще се заплаща най-малко 1 лев
Рашфорд става "доктор хонорис кауза" на университета в Манчестър
Рашфорд става "доктор хонорис кауза" на университета в Манчестър