НОВИНИ

Мъж зашлеви шамар на заместник-председател на СИК

bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 11.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж е зашлевил шамар на заместник-председател на секционна избирателна комисия в шуменското село Капитан Петко. 37-годишният избирател е арестуван за хулиганство.

Около 10.00 часа тази сутрин в секцията възникнал спор между заместник-председателя на секционната избирателна комисия и гласоподавател.

Докато чакал реда си отвън, чул какво си говорят вътре в секцията и се намесил. Причината за скандала станала възрастна жена, чийто син я направлявал как да гласува на машината.

Ерол Ахмед, заместник-председател на СИК в с. Капитан Петко: Синът ѝ гласува заради нея. Казах, че не може така и след туй синът му идва, хвърли личната карта. Нищо не сме говорили с него, той идва, почва, мълчи, казва. Викам, ти какъв си и аз станах и ме удари с шамар.

Джихан Шакир, член на СИК в с. Капитан Петко: Той го предупреди, че не може да помага, там да натиска. Аз бях, инструктирах какво да натиска, как да натиска, от разстояние, без да гледам, на дистанция. Той се развика и после дойде на главата му и каза да не се прави на интересен.

След това напуснал секцията и се укрил в храстите в училищния двор. При задържането не е оказал съпротива.

След бързи действия на полицията е установен и задържан за срок от 24 часа в полицейското управление, като му е осигурено правото да гласува и той е гласувал в помещението преди да бъде задържан, каза Ася Йорданова, говорител на ОДМВР-Шумен.

От полицията уточниха, че задържаният няма криминално досие.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Текст: Здравка Русева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завесата се вдига. Дами и господа, финалът на Евро 2020
Завесата се вдига. Дами и господа, финалът на Евро 2020
Приключи гласуването в Нова Зеландия
Приключи гласуването в Нова Зеландия