НОВИНИ

Жалба във Ветово - кафемашина пуска чаши с номера на една от партиите

bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 11.07.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

С не повече от 10 минути е закъснял изборният ден в няколко секции в Русе. Причината е, че снощи техниците не са успели да направят диагностика на всички машини и са продължили тази сутрин.

От друга секция обаче е получен сигнал за амбулантни търговци, които пречат на изборния процес, защото предлагат дезинфектанти на членовете на СИК. Проблемът е отстранен.

Има една жалба във Ветово - кафемашина пуска чашки с номера на една от партиите. Кафеавтоматът ще бъде запечатан.

Сигнали за гласуване с чужди лични карти в Самоков и Симитли

В 56-а секция в Русе 700 гласоподаватели разчитат на тази машина, за да изберат осем депутати от Русе за новия парламент. Машината засега се справя, не е засичала. Справят се и избирателите. Единственият проблем, който се появи до момента, е че не всички успяват правилно да поставят картата за гласуване.

Проблеми с машините за гласуване в Бургас

"Основният проблем е ненапъхването на картата. Ако тя не бъде сложена до края и не се чуе един звук специфичен, просто бюлетината няма да излезе. Тогава вече обясняваме какво трябва да се направи от разстояние", заяви Силва Агопян, председател на СИК.

"Малко се притесних, защото излезе половината бюлетина, аз очаквах, че цялата ще излезе, друго притеснение нямах", сподели Димитринка Иванова.

ЦИК: В 42 секции се e преминало на хартиено гласуване

"То не отнема време, просто трябва да си следил как показват по телевизора. Няма нищо сложно, все едно, че работите на телефон. При машинния вот не може да има спекулации, а при книжните разписки винаги могат да се скрият, да се унищожат, а тук не може", каза още Валентин Владимиров.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Репортер: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макгрегър ще получи четвърта битка с Поарие
Макгрегър ще получи четвърта битка с Поарие
Всички машини в Слънчев бряг работят нормално
Всички машини в Слънчев бряг работят нормално