НОВИНИ

Мъжът, прегазил крак на полицай, остава в ареста за 72 часа

bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 30.08.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Близки и колеги на шофьора, който вчера прегази крака на полицай в района на Седемте рилски езера, се събраха пред полицейското управление в Дупница, за да изразят подкрепата си към него и да поискат освобождаването му. От Прокуратурата обаче повдигнаха обвинение на 32-годишния шофьор и го оставиха в ареста за 72 часа.

Колегите на задържания мъж - шофьори на джипове, които возят туристи към Седемте рилски езера, твърдят, че вчера той не е превозвал хора. Бил за гъби в гората, когато бял джип, без да се легитимира, го подгонил. Мъжът се уплашил, затова тръгнал да бяга с автомобила си.

И докато хората пред полицията очакваха колегата им да бъде освободен, Районната прокуратура в Дупница му повдигна обвинение.

Около обяд стана ясно, че мярката на задържания се удължава и той ще остане в ареста за 72 часа.

От прокуратурата посочват, че на 29 август в района на „Паничище" задържаният е осуетил проверка от страна на служител на полицията в Кюстендил, а деянието се отличава с „изключителен цинизъм и дързост".

Според прокуратурата има опасност задържаният да се укрие или да извърши друго престъпление. Близките му пък са притеснени за здравословното му състояние. Разказаха, че от години младият мъж живее в Италия и се прибрал у нас само за лятото със съпругата и 5-месечното си бебе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара в Сливенско
Военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара в Сливенско
Катастрофа на пътя между Ямбол и Сливен
Катастрофа на пътя между Ямбол и Сливен