НОВИНИ

Медведев уверено на четвъртфинал в Синсинати

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:51, 25.08.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Тенис
медведев уверено четвъртфинал синсинати

Руският тенисист продължава със силните си изяви в САЩ като в мач от 1/8 финалите победи категорично словенецът Аляз Бедене с 6:3, 6:3.

Миналогодишният шампион стартира ударно срещата и осъществи ранен пробив, за да поведе с 2:1. Оттам нататък той диктуваше събитията на корта в първата част като я затвори с нов пробив за 6:3.

Вторият сет до голяма степен повтори случилото се от първия. Финалистът от US Open 2019 взе ранен аванс от 3:1 и до края не изпусна инициативата и след още един сет, завършил 6:3 в полза на руснака, той си осигури място сред най-добрите осем.

За победата Медведев наниза 6 аса като с толкова завърши и неговият опонент. Големият резерв в играта на световния номер 5 е неговият първи сервис като той завърши срещата с едва 59% на първо подаване.

Негов съперник за място на полуфиналите ще бъде номер 8 в схемата Роберто Баутиста-Агут. Испанецът елиминира след обрат Карен Хачанов в двубой, продължил малко над два часа.

Само един пробив раздели двамата в първата част, която отиде в полза на руснака след 6:4. Определено обаче и двамата имаха своите шансове, след като бяха пропуснати няколко възможности за пробив.

Баутиста-Агут изравни сетовете след 6:3 във втората част. Полуфиналистът от Уимбълдън 2018-та поведе набързо с 3:0 и до края на сета нямаше проблеми.

В решителната част испанецът продължи със силната си игра и след като осъществи два пробива спечели частта с 6:2, за да се поздрави с крайния успех след 2:1 сета.

За 1/4 финалите се класира още и Ян-Ленард Щруф. Високият германец елиминира финалиста от миналта година, Давид Гофен с 6:4, 3:6, 6:4.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Времето днес с променлива облачност
Времето днес с променлива облачност
Меси информирал Барса, че иска да напусне
Меси информирал Барса, че иска да напусне