НОВИНИ

Мексико победи САЩ в последния мач на легендата Андрес Гуардадо

Първа загуба за Маурисио Почетино начело на америкаците.

Андрес Гуардадо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:06, 16.10.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Фулъм Раул Хименес вкара един гол и подаде за друг при победата на Мексико с 2:0 над САЩ в контролна среща, която се игра в Гуадалахара.

За мексиканците това бе първа победа над този съперник след серия от седем мача, в която бяха допуснаха пет поражения. Сега обаче успехът бе по-сладък, тъй като това бе първо поражение за новия старши треньор на американците Маурисио Почетино в едва втория му мач начело.

Мачът обаче ще се запомни най-вече с оттеглянето от националния отбор на капитана на домакините Андрес Гуардадо. 38-годишният полузащитник напусна игра в 182-рия си мач с националната фланелка в 19-ата минута, като бе бурно аплодиран от публиката в Гуадалахара, където започна професионалният му път с екипа на Атлас.

Хименес даде преднина на Мексико веднага след това - в 22-ата минута, като реализира първото си попадение от повече от година с националния екип. В 49-ата минута той асистира на Сесар Уерта, който оформи крайния резултат.

За "Ел Три" това е 24-та победа в 29 мача срещу САЩ на територията на Мексико. В съперничеството американците имат само един успех на територията на южните си съседи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията проверява адреси и в Благоевград, има задържани
Полицията проверява адреси и в Благоевград, има задържани