НОВИНИ

Между 10° и 15° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 07.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

В по-голямата част от страната максималните температури днес ще са между 10° и 15°. В северозападните райони вече започнаха валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина, където в пет области е обявен код жълто - временно силен. С него ще нахлува по-студен въздух и още вечерта в планинските райони от Западна България, а през нощта и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг.

Минималните температури утре ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°.
Много ветровито ще бъде утре, вече в цялата страна, с пориви на вятъра до около 70 - 90 км/ч.

През деня валежите постепенно ще спират, най-късно, едва в края на деня, в крайните югоизточни райони, а облачността над Западна България ще намалее до слънчево време. Максималните температури съществено ще се понижат и ще са между 3° и 8°.

Валежи от дъжд и мокър сняг ще има и по Черноморието, които след обяд ще спират, най-късно в южните райони. Ще духа силен северен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала, по южното крайбрежие - до 5 бала.

Много ветровито ще бъде и в планините със силен, по високите части - бурен северен вятър. Ще има валежи от сняг, които по-късно също ще отслабват и спират.

Има условия за виелици и снегонавявания. Остава повишена и опасността от лавини. Максималните температури в курортите ще паднат до минус 6, минус 8°.

Сняг ще вали утре и на много места на Балканите. Около и след обяд валежите ще спрат, облачността ще се разкъса, но ще се задържи ветровито.

С валежи от сняг ще бъде в по-голямата част от Източна Европа. На много места в централните райони от континента ще вали дъжд. Слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, в Италия, както и в Южна Франция.

У нас в сряда на отделни места все още ще прехвърча сняг, но в следобедните часове облачността навсякъде ще намалее. В четвъртък и петък ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли, а температурите съществено ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Академик Пловдив се раздели с Неманя Бешович
Академик Пловдив се раздели с Неманя Бешович
Жители на Триград готвят протест заради отложения ремонт на пътя
Жители на Триград готвят протест заради отложения ремонт на пътя