НОВИНИ

Мика Зайкова: Няма такова правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв.

bnt avatar logo
от БНТ
10:30, 12.09.2021 (обновена)
21930
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Надявам се, че и нашите и другите депутати са узрели, че вече трябва да се работи. Единственото, което ще ги помоля, ако се наложи да открия НС, е да си спомнят и да помнят клетвата, че на първо място са интересите на народа. Айде да забравим всичко останало! Това призова в "Денят започва с Георги Любенов" Мика Зайкова от "Има такъв народ", която е най-възрастният депутат в 45-ия и 46-ия парламент.

Диалог и компромис - това трябва да видим в следващия парламент, смята Зайкова.

Мъка ми е, че пак започваме на ново, а резултатът пак горе-долу ще е такъв. Не знам кой ще има мнозинство. Работата е, че пак трябва да се научат да работят заедно, защото политиката е диалог и разумен компромис - нищо друго, това е, обясни Зайкова.

След нощно заседание: НС прие актуализирания държавен бюджет

Като финансов експерт, тя коментира дългите среднощни заседание по актуализацията на бюджета и акцентите в нея.

Става въпрос да има пари. Ковид криза има ли - необходими са не само ваксинации, ами и пари за лекарства, да се лекуват хората. Второ - мигрантска криза има ли? Тя е на вратата ни, подчерта Мика Зайкова.

Според нея обаче хората са очаквали актуализация на пенсиите, а не по 120 лв. за три месеца.

Само че аз имам един въпрос - как на хората после ще им вземат тези 120 лв.? Няма как едно следващо правителство да каже на пенсионера - дотук си вземал 120 лв., но сега ти ги вземам и ти давам колкото ти се полагат по актуализация. Аз съм готова да се обзаложа, че няма такова правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв., убедена е Мика Зайкова.

Гълъб Донев: Преизчисляването на пенсиите е закъсняло

Мика Зайкова изрази несъгласието си с твърдението на директора на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, че настъпилата инфлация ще е временна.

Не съм съгласна! Времето на ниската инфлация отмина тотално по простата причина, че светът е принуден да прави зелена икономика, за да спечели земята. И за да я прави, трябва да се откаже от някои неща. Ние сме третата държава в ЕС, която е с кафява икономика - Полша, Германия и ние. Тоест, ние трябва да се откажем от кафявите въглища - от това, което имаме и е евтино, обясни Зайкова.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България излиза срещу Германия в 1/8-финалите на ЕвроВолей 2021 тази вечер
България излиза срещу Германия в 1/8-финалите на ЕвроВолей 2021 тази вечер
Невероятната приказка на Ема Радукану завърши с титлата на US Open
Невероятната приказка на Ема Радукану завърши с титлата на US Open