НОВИНИ

Милан отново надви десет от Славия Прага, Виляреал се опита, но Марсилия е на четвъртфиналите в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:19, 14.03.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
милан отново надви десет славия прага виляреал опита марсилия четвъртфиналите лига европа
Слушай новината

Един от фаворитите за трофея в Лига Европа през настоящия сезон Милан достигна без особени затруднения до четвъртфиналите на надпреварата, след като записа втора последователна победа над чешкия Славия Прага.

"Росонерите" спечелиха с 3:1 в реванша и така с общ резултат 7:3 продължават към следващата фаза във втория по сила европейски турнир.

По подобие на първия дуел между двата тима преди седмица днес отново чехите рано-рано останаха в намален състав след изгонването на Томаш Холеш още в 20-ата минута. Това моментално даде сериозно предимство на гостите и до края на първото полувреме те реализираха три безответни гола чрез Рубен Лофтъс-Чийк, Кристиан Пулишич и Рафаел Леао.

След почивката футболистите на Жиндрих Тръпишовски все пак намериха начин да стигнат до почетното попадение дело на Матей Юрасек пет минути преди края на редовното време, с което беше оформен и крайният резултат в сблъсъка.

Междувременно в Испания съставът на Виляреал надигра с 3:1 у дома Олимпик Марсилия, но въпреки това французите се класираха за четвъртфиналите в Лига Европа с обш резултат 5:3.

На "Естадио де ла Серамика" домакините, водени от Марселино, имаха да заличават пасив от четири гола след първия двубой преди седмица и почти успяха да го сторят чрез Етиен Капу, Александър Сьорлот и Йерсон Москера, които направиха така, че "жълтата подводница" да поведе с 3:0 в 85-ата минута.

Надеждите за паметен обрат на местните привърженици обаче бяха попарени дълбоко в добавеното време от Джонатан Клаус, чийто гол подпечата мястото на марсилци сред най-добрите осем в надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Гьошарков спечели Държавното първенство по сноуборд в дисциплината слоупстайл в Пампорово
Петър Гьошарков спечели Държавното първенство по сноуборд в дисциплината слоупстайл в Пампорово
Как патриарх Неофит спечели любовта на миряните и се превърна в духовен водач
Как патриарх Неофит спечели любовта на миряните и се превърна в духовен водач