НОВИНИ

Милан се справи като гост на Венеция и временно оглави Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:44, 09.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
милан справи гост венеция временно оглави серия
Слушай новината

Отборът на Милан спечели с 3:0 визитата си на Венеция и по този начин оглави, поне временно, подреждането в италианската Серия "А".

Футболистите на Стефано Пиоли вече имат 48 точки, две повече от втория Интер, който обаче е с два мача по-малко. В единия от тях обаче "нерадзурите" посрещат тази вечер в Милано отбора на Лацио в едно от дербитата на 21-ия кръг.

Съставът на Венеция пък, който продължава вече близо два месеца без победа за първенството, заема 16-то място със 17 точки.

Двубоят днес започна кошмарно за домакините, които се оказаха догонващи още в 3-та минута, когато Рафаел Леао комбинира със Златан Ибрахимович и от непосредствена близост шведът беше точен за 1:0.

Три минути след началото на втората част Леао се отчете с нова асистенция, след като изведе на скорост Тео Ернандес, който напредна и със силен изстрел в близкия ъгъл на вратата удвои аванса на Милан.

В 58-та минута ситуацията за домакините стана още по-тежка, след като Михаел Свобода спря с ръка пред голлинията удар на Ернандес и закономерно бе изгонен с директен червен картон, а "росонерите" получиха право да изпълнят дузпа.

Именно Ернандес застана зад топката и не сбърка, за да оформи крайния резултат в тази среща.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Онкологията в София е била обирана 4 пъти миналата година
Онкологията в София е била обирана 4 пъти миналата година
Асен Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен
Асен Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен