НОВИНИ

Милен Велчев: Предложените от Трифонов министри са успешни професионалисти

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 15.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Познавам може би по-малко от половината от министрите и знам, че те не са хора, които биха били зависими от нечии указания. Те са успешни професионалисти, които няма нужда в тази фаза на кариерата си да бъдат марионетки на когото и да било. Това заяви бившият министър на финансите Милен Велчев в "Денят започва".

"Смятам, че никой не трябва да е изненадан от приоритетите, заложени от новия кандидат-премиер Николай Василев. Той и в нашето правителство беше най-силният глас за твърда финансова политика и разходи според възможностите на държавата", коментира Милен Велчев.

Николай Василев: Никога не съм бил по-готов за премиер

По думите му Трифонов е отговорил достатъчно убедително, че колкото може да се търси сянката на НДСВ в новото правителство, толкова може да се търси и сянката на други фигури, които са сменили партийната си принадлежност през годините.

"Политиците е добре да си дадат сметка каква голяма отговорност е върху плещите им и както и "Има такъв народ", така и партиите, които биха подкрепили това правителство, трябва да се замислят, че не могат да свалят от раменете си изцяло отговорността за евентуалното предизвикване на предсрочни избори за трети път", допълни Милен Велчев.

Какви са сценариите за формиране на правителство?

Той изрази мнение и по отношение на приватизирането на ББР.

"Това далеч не е най-важният момент или най-важната тема в политиката на бъдещия кабинет. Аз смятам, че държавата няма нужда от държавна банка и ползата, която би могла тя да внесе, е по-малка от рисковете за средствата на данъкоплатците", каза още Милен Велчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой ще подкрепи проектокабинета на ИТН? - коментар на Първан Симеонов и Стойчо Стойчев
Кой ще подкрепи проектокабинета на ИТН? - коментар на Първан Симеонов и Стойчо Стойчев
Близо 23 млн. деца не са получили задължителна ваксина заради COVID
Близо 23 млн. деца не са получили задължителна ваксина заради COVID