НОВИНИ

Министърът на отбраната на САЩ пристигна в България

Александър Марков
от Александър Марков
14:45, 18.03.2022
5191
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вече е в България. Той е кацнал във военно-въздушната база на Българската армия в Безмер.

Лойд Остин е у нас по покана на българския му колега Драгомир Заков. В рамките на посещението двамата ще проведат среща с военнослужещи от армиите на двете страни, които участват в съвместната българо-американска подготовка на учебен полигон "Ново село", съобщиха от българското отбранително ведомство.

Очаква се сред темите, които ще бъдат обсъдени, да са евентуална военна подкрепа от България за Украйна, по информация на световните медии. Вашингтон активно работи с партньори за осигуряване на съветски системи за противовъздушна отбрана за Киев С-300, с каквито разполагат България и Словакия.

Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща с Лойд Остин утре - 19 март. В рамките на разговора, който ще се състои в Министерския съвет, двамата ще обсъдят теми от интерес и за двете страни. След срещата българският премиер и секретарят по отбраната на САЩ ще направят изявления за медиите.

Всички подробности следете на BNTNEWS.BG и във Фейсбук страницата на "По света и у нас".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7000 деветокласници от 200 наши училища ще се включат в PISA 2022
7000 деветокласници от 200 наши училища ще се включат в PISA 2022
Барселона среща Айнтрахт Франкфурт в 1/4-финалите на Лига Европа
Барселона среща Айнтрахт Франкфурт в 1/4-финалите на Лига Европа