НОВИНИ

Министърът на вътрешните работи на Австралия потвърди тригодишната забрана на Джокович да влиза в страната

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:03, 17.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Тенис
министърът вътрешните работи австралия потвърди тригодишната забрна джокович влиза страната
Слушай новината

Министърът на вътрешните работи на Австралия Карън Андрюс коментира ситуацията около депортирането на световния №1 Новак Джокович и потвърди, че тенисистът ще получи забрана за влизане в страната за период от три години.

Андрюс, която заема този пост от март 2021 година, уточни, че тригодишната забрана не е резултат от действията на имиграционния министър Алекс Хоук, който анулира визата на сърбина, а от последвалото загубено обжалване във Федералния съд.

"Тригодишната забрана е резултат от процеса, който беше пред Федералния съд и техните решения – визата беше отменена от имиграционния министър Хоук. След като отмяната беше потвърдена и от Федералния съд, Джокович ще получи забрана за влизане в страната за три години", коментира министърът на вътрешните работи на Австралия.

Вчера Федералният съд взе окончателното решение да депортира Новак Джокович от Австралия, тъй като смята, че сърбинът представлява заплаха за общественото здраве, тъй като не е имунизиран срещу COVID-19.

Вчера по обяд българско време Джокович напусна "Зеления континент" с полет за Дубай, откъдето днес трябва да се прибере в Сърбия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Белград в очакване на Новак Джокович
От нашите пратеници: Белград в очакване на Новак Джокович
Светослав Делчев, "Булгаргаз": Атаките към нас са преднамерени
Светослав Делчев, "Булгаргаз": Атаките към нас са преднамерени