НОВИНИ

Яник Синер: Най-важна е подкрепата на феновете, чувствам се като у дома

яник синер важна подкрепата феновете чувствам дома
bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 28.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият шампион на Australian Open при мъжете Яник Синер очаквано беше много радостен след триумфа си в "Мелбърн Парк", дошъл след страхотен обрат във финала срещу Даниил Медведев и успех в пет сета - 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

По време не церемонията на награждаването италианецът отдаде дължимото на своя съперник, изразявайки възхищението си от неговата отдаденост на корта.

"Първо искам да поздравя Даниил и екипа му. Впечатляващ турнир. С теб играхме вече толкова финали, но ти всеки път си невероятен. Прекара толкова часове на корта през целия турнир, а днес гонеше всяка топка до последно. Впечатляващо е. Убеден съм, че един ден ще успееш да спечелиш този трофей, защото го заслужаваш", започна Синер.

Световният №4 отправи своите благодарности и към своите родители и треньорския си щаб, като не пропусна да поздрави и феновете по трибуните на "Род Лейвър Арена".

"Благодаря на родителите си, че никога не са ме товарили с очаквания. При тях в момента е минус 20 градуса, но аз се чувствам отлично тук. Явно е по-добре в това време от годината да си в Австралия. Благодаря и на екипа си. Развиваме се всеки ден, опитваме се във всяка ситуация да се развиваме и подобряваме и към момента успяваме. Радостен съм, че вие тримата ме подкрепяте и ме разбирате, което понякога не е толкова лесно, защото съм все още млад", коментира роденият в Сан Кандидо 22-годишен тенисист.

"Най-важна обаче е подкрепата на феновете. Тя беше луда през тези две седмици. Чувствам се като у дома, вие сте невероятни", завърши Яник Синер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученическите карти за градски транспорт в София с нови цени от 1 февруари
Ученическите карти за градски транспорт в София с нови цени от 1 февруари
Тайните планове за депортация на мигранти и възходът на крайнодесните в Европа
Тайните планове за депортация на мигранти и възходът на крайнодесните в Европа