НОВИНИ

Министрите на отбраната в Югоизточна Европа обсъдиха ситуацията в Украйна

министрите отбраната югоизточна европа обсъдиха ситуацията украйна
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 17.11.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

София е домакин на годишната среща на министрите на отбраната в Югоизточна Европа. Сред участващите са министрите на отбраната на Румъния, Грузия и Молдова, както и представители на министерствата на отбраната на държавите членки.

Инициативата има своето място - тя е необходима, трябва да бъде продължена и се явява стабилизиращ фактор не само в Югоизточна Европа, а и за целия свят, каза военният министър Димитър Стоянов.

"Коментирахме ситуацията в Украйна и всички ние осъдихме агресивните действия от страна на Русия по отношение на една суверенна държава. Разгледан беше бюджетът на бригадата SEEBRIG, плана за работа през 2023 г., начертаха се насоките в следващата 3-годишна рамка за развитие на инициативата. Обединихме всички наши мнения в една обща декларация, която беше приета с пълно единодушие от всички страни-членки на инициативата", посочи Стоянов.

Снимки: БГНЕС

Тазгодишният форум преминава под знака на събитията в Украйна. Във фокуса на дискусиите са постигнатият напредък и възможностите за по-нататъшно развитие на Процеса на срещи на министрите на отбраната от Югоизточна Европа, както и актуални въпроси на регионалното сътрудничество в областта на сигурността и отбраната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на деня валежите навсякъде ще спрат
До края на деня валежите навсякъде ще спрат
Световният шампион Франция пристигна в Катар
Световният шампион Франция пристигна в Катар