НОВИНИ

Мира Паскова: Ще се върна скоро и по-силна от всякога

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:33, 02.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
мира паскова върна скоро силна всякога
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Новият капитан на българския национален отбор по волейбол за жени Мирослава Паскова получи неприятна контузия още в първия двубой то Лигата на нациите срещу Хърватия, която, за съжаление, ще я изкара от игра до края на надпреварата.

След прегледа бе установено, че Мира има счупена фибула, което означава, че тя ще трябва да се подложи на операция в близките няколко седмици, но въпреки това волейболистката увери, че ще се върне по-силна от всякога на игрището, а до тогава ще бъде духом със своите съотборнички.

"Ще се върна по-силна от всякога и то съвсем скоро. Много, много ме е яд. Знам, че контузиите са част от живота на спортиста. Но точно в момента толкова искам да съм с отбора. Ние сме млад колектив, благодаря за доверието да му бъда капитан. Аз ще съм с момичетата във всеки един момент. Духом съм на терена до тях", сподели Паскова в интервю за сайта на БФ Волейбол.

Капитанът на "лъвиците" изрази още надежда, че ще бъде готова да помогне на българския тим по време на предстоящото европейско първенство, както и на олимпийската квалификация.

"Все още не знам колко дълго ще е възстановяването. Вярвам, че ще бъда готова за европейското първенство и олимпийските квалификации. Нямам никакво съмнение, че ще се представим на ниво в Лигата на нациите. Треньорският щаб се справя отлично. Мачът с Хърватия показа, че имаме сили. Сега мога само да стискам палци! Давайте, момичета", заяви Мирослава Паскова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 депутати са наказани с порицание за вчерашния бой в пленарната зала
17 депутати са наказани с порицание за вчерашния бой в пленарната зала
УЕФА може да отнеме финала на Шампионската лига от полския арбитър Шимон Марчиняк
УЕФА може да отнеме финала на Шампионската лига от полския арбитър Шимон Марчиняк