НОВИНИ

Мирна демонстрация на младежката организация на ВМРО пред резиденция "Бояна"

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 25.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Мирна демонстрация на младежката организация на ВМРО посрещна членовете на двете правителства - На България и Северна Македония, пред резиденция "Бояна".

Националният младежки комитет на партията настоява за среща с двамата премиери. Те искат да ги запознаят с общата история и литература на двете държави. Целта им беше описана в писмо, изпратено до Кирил Петков, Димитър Ковачевски и Стево Пендаровски.

Премиерът Кирил Петков: Засиленото присъствие на НАТО в Черно море не е извънредна ситуация

Акцията целеше да бъде заявено отново, че България трябва да не отстъпва от позицията, която беше взета преди около 2 седмици на Консултативния съвет за национална сигурност по повод евроинтеграцията на Република Северна Македония.

Правителствата на България и на РСМ ще проведат съвместно заседание в резиденция "Бояна"

От младежката организация подчертават, че винаги са били в подкрепа на единността и съдружието в отношенията между двете държави, приветстват срещата в София и се надяват декларираното на думи желание за намиране на решение да срещне своята реализация.

Настояват за спазване на Договора за добросъседство, почитане на общата история до 1944 година и най-вече за спазване на правата на хората с българско самосъзнание от другата страна на границата.

"Днес е поредната стъпка от националното предателство, което извършва Кирил Петков. Защото, когато сядаш да говориш по теми, по които тотално не си подготвен, очевидно го правиш от някакъв друг интерес. Съответно това е причината да сме тук - да му покажем, че в Македония живеят българи, ежедневно биват нарушавани техните конституционни права. Да му кажем, че нашата история и култура не могат да бъдат крадени, да му кажем, че сърбоманите нямат място в Европейския съюз", заяви Александър Сиди от ВМРО.

Вижте още в прякото включване на репортера ни Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двубоят на Хебър (Пазарджик) срещу Фридрисхафен от Шампионската лига бе отложен
Двубоят на Хебър (Пазарджик) срещу Фридрисхафен от Шампионската лига бе отложен
САЩ изпраща 223 олимпийци в Пекин
САЩ изпраща 223 олимпийци в Пекин