НОВИНИ

Мирослав Живков: Искам да се класираме още на първата квалификация

мирослав живков искам класираме първата квалификация
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 10.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже до 20 г. Мирослав Живков даде интервю пред сайта на БФ Волейбол, в което сподели очакванията си за предстоящата европейска квалификация в Румъния в периода 11-13 януари.

В Изворани "лъвчетата" ще спорят със селекцията на домакините от Румъния и още тези на Турция и Черна гора, като първият в крайното подреждане ще заслужи квота за шампионата на Стария континент, който ще се проведе през лятото в Сърбия и Гърция.

"Искам да направим силни мачове. Трябва да покажем най-доброто от себе си. Ще се радвам, ако се приберем в България с три победи. Искам да се класираме още на първата квалификация, а не да чакаме втора през април", започна наставникът Живков.

Родният специалист заяви още, че той и волейболистите му са извлекли максимума от краткото време за подготовка, като самият самият треньор разкрива, че ще разчита на "колективния дух и позитивизма" в тима

"Единствено контузен е Николай Иванов от Добрич. Той е един от основните ни посрещачи, но въобще не започна лагера с нас. Всички останали са здрави и се надявам да бъдат на най-доброто си ниво. За времето, което имахме, извлякохме максимума. Лагерът ни продължи 10 дни. Всички са в оптимална спортна форма. Работата ни в тренировките трябва да се види в мачовете. Разчитам на колективния дух и позитивизма в отбора ни", коментира Мирослав Живков, който в момента е начело и на мъжкия състав на Берое 2016 в НВЛ.

Селекционерът на родните национали до 20 г. говори още и за нивото на съперниците в предстоящата европейска квалификация.

"С Румъния и Турция сме играли много мачове и се познаваме отлично. Те са много класни състави. Състезателите им участват в мъжки отбори. Ще станат интересни мачове. По-малко знаем за Черна гора", заяви каза наставникът.

"Домакините са създали прекрасни условия за волейбол. Всичко е наред. Очакваме силен и интересен турнир", завърши Мирослав Живков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германски лекари изпробват нов метод за лъчетерапия при пациенти с рак
Германски лекари изпробват нов метод за лъчетерапия при пациенти с рак
България, Румъния и Турция създават Противоминна военноморска група в Черно море
България, Румъния и Турция създават Противоминна военноморска група в Черно море