НОВИНИ

Мирослав Живков: Моите момчета са герои

Треньорът на националния отбор по волейбол за мъже до 20 години е сигурен, че възпитаниците му ще играят за представителния отбор на страната в най-скоро време.

Мирослав Живков
Снимка: bgvolleyball.com
bnt avatar logo
от БНТ
23:51, 06.09.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Мирослав Живков определи всички български национали в отбора за младежи под 20 години като герои. Треньорът говори пред официалния сайт на БФ Волейбол след победата над Украйна с 3:0 гейма в полуфинал на европейското първенство в Гърция и Сърбия. Предстои мач за златото срещу Франция, единствения тим, който няма загуба на турнира.

„Мога само да благодаря и да говоря с най-хубавите възможни думи за моите момчета. Това са герои. Те са демонстрация как двегодишният ни труд дава ефект. Ние направихме прекрасно първенство досега. Гордея се с тях! Всички допринасят за големия успех. Знаем срещу какъв тим излизаме. Волейболистите на Франция играят в елитни мъжки тимове, много от тях са титуляри. В тази държава има прекрасно изградена система за изграждане на млади волейболисти. Радвам се, че ние тръгваме по техния път. Нашата федерация направи всичко необходимо да се готвим при най-добри условия и резултатът е на лице. Казах на момчетата, че сега трябва да забравят всичко, което сме направили досега на европейското първенство", сподели специалистът.

"Искам да излезем с бистри глави във финала. След като сме стигнали до този мач, значи сме един от двата най-добри отбора в Европа. Това е най-хубавото за България. Сигурен съм, че волейболистите в моя отбор скоро ще бъдат национали. И това ще е повече от заслужено. Ще се радвам да ги гледам при мъжете. Сега ни остава едно – да изиграем един голям финал. Обещаваме на всички българи, че ще дадем всичко от себе си, за да го спечелим", заяви Мирослав Живков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия превъзмогна гол в 13-ата секунда и победи Франция на "Стад дьо Франс"
Италия превъзмогна гол в 13-ата секунда и победи Франция на "Стад дьо Франс"