НОВИНИ

Митрофанова: Следим темата за възможни доставки на оръжия от България за Украйна

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 22.04.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова заяви, че посолството следи дискусиите у нас за евентуално доставяне на военна помощ за Украйна.

"Продължаваме да следим темата за възможни доставки на оръжия и амуниция от България за псевдогероите на Украйна. Убедени сме, че подобен жест от страна на официална София ще съдейства само за допълнително ескалиране на ситуацията в региона, както и ще усложни по-нататъшен диалог между нашите страни", каза руският посланик във видеообръщение, публикувано във Фейсбук.

Митрофанова коментира и началото на новата руска офанзива в Украйна, като каза, че целта ѝ е "защитата на жителите на Донбас, демилитаризацията и денацификацията на страната".

При посещението си у нас украинският външен министър Дмитро Кулеба директно поиска военна помощ от България, в управляващата коалиция обаче няма общо съгласие по въпроса.

"Продължаваме промяната" заявиха, че ще търсят диалог между коалиционните партньори БСП и "Демократична България", които са на двете противоположни мнения. А вчера вечерта лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов официално се обяви за изпращането на оръжия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан удържа трудно Шумен за успех номер 20 в шампионата
Балкан удържа трудно Шумен за успех номер 20 в шампионата
На Деня на Земята - лебеди гнездят върху речен боклук в Сърбия
На Деня на Земята - лебеди гнездят върху речен боклук в Сърбия