НОВИНИ

Трифонов: Да даваме на Украйна бронежилетки е измъкване и незаемане на никаква позиция

bnt avatar logo
от БНТ
20:13, 21.04.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов разкритикува правителството за това, че не заема ясна позиция по въпроса за изпращане на оръжие в Украйна.

Трифонов смята, че Украйна трябва да бъде подкрепена по всякакъв начин, включително с оръжие и призова управляващите да вземат решение.

"Ще ви припомня, че аз моята позиция съм я изразил буквално няколко часа след нападението над Украйна. Ще я повторя пак. Украйна е самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори и разпоредби от своята съседна държава Русия и в момента на територията на Украйна напълно несправедливо и неморално се води война, в която загиват хора. И това е жестоко, абсурдно и напълно безсмислено. Така че, ако има червена линия, аз съм от страната на тези, които смятат, че Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие", написа Слави Трифонов във Фейсбук.

Ето и цялата му публикация:

По-рано днес украинският външен министър Дмитро Кулеба, който е на посещение у нас, директно призова България за военна помощ и заяви, че изпращането на бронежилетки и каски би означавало хората да "умират защитени".

От "Продължаваме промяната" ще се опитат да обединят коалиционните партньори около общо решение. Подчертават обаче, че за БСП червена линия е изпращането на оръжие, а за "Демократична България" - неизпращането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роб Бауер: НАТО не притиска нито една държава да дава военна помощ на Украйна
Роб Бауер: НАТО не притиска нито една държава да дава военна помощ на Украйна
На пазар за Великден в Румъния: Каква е разликата в цените в Гюргево и Русе
На пазар за Великден в Румъния: Каква е разликата в цените в Гюргево и Русе