НОВИНИ

Младежите ни победиха Украйна в Турция

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:50, 24.03.2021
Чете се за: 01:04 мин.
Футбол
младежите победиха украйна турция

Младежкият национален отбор на България по футбол (до 21 години) победи връстниците си от Украйна с 2:1 в първа среща от международния турнир в Турция "Анталия къп". Головете за нашите момчета вкараха Доминик Янков и Филип Кръстев от свободен удар, а Дмитро Назаренко бе точен за украинците.
Следващата среща за нашите от турнира е на 26-и март от същия начален час- 16.00 часа, срещу отбора на Казахстан. Казахстанците също спечелиха днес своя първи мач, като победиха с 2:1 Република Северна Македония.

Селекционерът на България Александър Димитров започна със състав: Светослав Вуцов, Виктор Попов, Християн Петров, Станислав Работов, Мартин Дичев, Доминик Янков, Йоан Бауренски, Станислав Шопов, Филип Кръстев, Денислав Ангелов и Преслав Боруков. В различни моменти от второто полувреме в игра се появиха Емануил Мирчев, Стефан Каменов, Патрик-Габриел Галчев и Владимир Николов.

Украинците започнаха по-активно и в 8-ата минута Назаренко отбеляза, след като получи в средата на нашето наказателно поле центриране от ляво. Нападателят на Динамо (Киев) прати топката между вратаря и гредата за 1:0.

В 20-ата минута нападателят на Етър Преслав Боруков пресира вратаря Турбаевски, който сбърка при изритването на топката напред. Тя попадна в Доминик Янков, който без особени проблеми я прати над вратаря на Украйна за 1:1.

В следващите пет минути имаше по едно чудесно положение и за двата отбора. Най-напред с гола се разминаха играчите в жълто-синьо. В 25-ата минута Доминик Янков, Филип Кръстев и Преслав Боруков направиха отлична комбинация, като таранът отрази чудесно с едно докосване за Кръстев. Точно преди да нанесе решителен удар обаче защитник на Украйна изчисти в корнер.

В 53-ата минута стана 2:1 за България след изпълнение на свободен удар от Филип Кръстев. Фаулът беше спечелен от Доминик Янков, който при контраатака беше повален около дъгата на наказателното поле.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем футболисти на Ботев (Враца) с Covid-19
Седем футболисти на Ботев (Враца) с Covid-19
Спряха изтичането на отпадни води във Варненското езеро
Спряха изтичането на отпадни води във Варненското езеро