НОВИНИ

Младежките национали гостуват на Русия във важен мач по пътя към Евро 2021

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:37, 04.09.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
младежките национали гостуват русия важен мач пътя евро 2021

"Младите лъвчета" излизат тази вечер от 19 часа срещу "Сборная" в шести мач от пета квалификационна група за Европейското първенство по футбол до 21 години, което ще се проведе догодина в Унгария и Словения.

Селекционерът Александър Димитров ще може да разчита на голяма част от основните си футболист като, може би, изключения правят Мартин Минчев, Доминик Янков и Иван Турицов.

Минчев страдаше от контузия, поради коерто не полуичи повиквателна за тази среща, докато Янков, както добре знаете се зарази с COVID-19 преди мача на неговия Лудогорец срещу Мидтиланд в Шампионската Лига. Турицов пък получи неприятна контузия в мача на неговия ЦСКА срещу Славия в неделя вечер.

Въпреки техните отсъствия, отборът е съставен от доста качествени футболисти, които имат всички шансове да стигнат до един положителен резултат на "Арена Химки" тази вечер.

Съперникът обаче е изключително сериозен в лицето на Русия. Момчетата на селекционера Михаил Галактионов към момента са лидери в нашата квалификационна група с 4 точки аванс пред втория Полша и 5 пред нашия тим. Правим уточнението обаче, че "Сборная" имат и мач повече.

Евентуален успех на Русия днес, би ги превърнала в силно изявен фаворит за първото място в групата и директна квота за Евро 2021.

От друга страна българите ще се надяват да стигнат поне до равенство, което да ги остави в борбата за второто място, даващо право на участие в бараж.

Преди година двата тима се срещнаха на стадион "Славия" като тогава, играчите на Александър Димитров не се дадоха на връстниците си и стигнаха до нулево реми след много здрава битка.

Надяваме се, че и тази вечер "лъвчетата" ще дадат всичко от себе си в тази много важна среща.

В другите мачове от нашата група днес, Полша гостува на Естония, а Латвия приема Сърбия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 тежки катастрофи с 4 жертви в навечерието на голямото пътуване
3 тежки катастрофи с 4 жертви в навечерието на голямото пътуване
Спрягат Златомир Загорчич за треньор на Левски
Спрягат Златомир Загорчич за треньор на Левски