НОВИНИ

Мними майстори мамят хората в Кубрат с ремонт на покриви

bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 15.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Мними майстори мамят жители на няколко села в община Кубрат с ремонт на покриви. Прибират парите им и изчезват без да довършат работата си. Прокуратурата в Разград е започнала разследване.

Тази история започва в дома на Димитрия Ненчева. След 10 години работа в Гърция жената се прибира в родното си село Юпер. Налага се да ремонтира къщата си, а майсторите сами я намират. Плаща им предварително да стегнат покрива.

"Майсторите по пътя бяха. И така си и дойдоха. Обаче нищо не направиха. И течеше водата от самите керемиди, както е тук улукът. Всичко течеше направо надолу", разказа потърпевшата.

Но жената не подала сигнал в полицията за разлика от 70-годишния Ценко Тончев. Той се разделил със седем хиляди лева, част от тях взел назаем. Предал ги на няколкото мъже, които се представили за строителни работници. Но така и не поправили покрива му. В момента потърпевшият е в Испания, но цялото село говори за случая.

"Разкрили му там покрива. Каквото отрязали – отрязали. Жалба подаде в Кубрат, в милицията", обясни Ранко Иванов.

Автомобилът, с който са дошли строителните работници, се води на възрастен мъж от варненско село. Полицията установява кой го ползва в момента. Жителите на Юпер обаче се оплакват, че периодично са тормозени и от други строителни бригади. Атакуват предимно хора, завърнали се от чужбина.

"Самото момче, което си предлагаше услугите, опита се даже да прескочи самата врата, за да може да влезе вътре", разказа Калоян Атанасов.

"Те разкриха покрива, разкриха керемиди, всичко, и започнаха да искат други материали да възстановяват покрива. Така и така няма улуци", допълни Венелин Войков.

Прокуратурата разследва престъпление за измама с цел облагодетелстване.

Междувременно от полицията в Разград съобщиха, че са разкрити и задържани измамниците, подвели 70-годишния мъж от село Юпер, че ще ремонтират покрива на къщата му. Установено е, че това са двама мъже, баща и син на 45 и 22 години, от село Карапелит, област Добрич. Те са задържани в Районното управление в Кубрат.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на спорта с информация за дължими от ЦСКА милиони
Министерството на спорта с информация за дължими от ЦСКА милиони
Британски депутат почина след нападение с нож по време на предизборна среща
Британски депутат почина след нападение с нож по време на предизборна среща