НОВИНИ

Много горещо време и днес, на места с гръмотевични бури

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 20.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава слънчево време, но на места ще превали и прегърми. Ще има условия и за градушки. Локално интензивни валежи се очакват в областите Перник, София, Враца, Монтана и Видин. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина. Само в крайните източни райони вятърът ще остане от юг-югоизток, до умерен. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 34°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб и умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28 - 31°. Температурата на морската вода е 23 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, след обяд и вечерта с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен, по високите части на Рила и Пирин до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

В петък ще остане много горещо, с максимални температури между 35° и 40°, Ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над Източна България и планините ще се развие купеста облачност и на отделни места е възможно да превали и прегърми.

В събота ще бъде слънчево и още по-горещо като на отделни места температурите ще надхвърлят 40°.

В неделя вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до умерен и дневните температури ще се понижат с 3 - 4 градуса. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи.

Новата седмица ще започне със слънчево време, а температурите отново ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощна буря връхлетя Северозападна България през нощта
Мощна буря връхлетя Северозападна България през нощта
Джовани Трупе се присъедини към тренировките на Локомотив Пловдив
Джовани Трупе се присъедини към тренировките на Локомотив Пловдив