НОВИНИ

Много слънчеви часове днес и през почивните дни

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 19.05.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с вчера, между 20° и 25°, в комбинация със слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен североизточен вятър. И в следобедните часове ще преобладава слънчево време, но ще има превалявания и гръмотевици, на повече места в планините и планинските райони.

Утре ще бъде още малко по-топло с максимални температури между 21° и 26°, на места по Черноморието, където ще духа временно силен североизточен вятър – не повече от 18°-19°. Ще бъде предимно слънчево, на места със следобедни превалявания и гръмотевици.

Много добри условия за туризъм и разходка в планините в съботния ден. Ще преобладава слънчево време, но и там в часовете около и след обяд на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток.

Следобедни превалявания и гръмотевици ще има и в много райони Балканите. Обширна област от ниско атмосферно налягане е причина за очакваните интензивни валежи и гръмотевични бури в Италия и Югоизточна Франция.

У нас и през следващите дни ще преобладава слънчево време, с повече облаци и локални превалявания в следобедните часове, на повече места в в Южна България и в планините. Температурите ще останат почти без промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Локомотив Пловдив алармират за фалшифициране на билети за мача с Левски
От Локомотив Пловдив алармират за фалшифициране на билети за мача с Левски
Петима боксьори ще представят България на турнира „Лах Нимани“ в Косово
Петима боксьори ще представят България на турнира „Лах Нимани“ в Косово