НОВИНИ

Много ветровито днес и утре

bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 30.03.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

В близките часове от запад облачността ще започне да се увеличава, но ще се задържи без валежи. Максималните температури ще са между 19° и 24°, малко по-ниски по Черноморието. Ще духа умерен, на места в Източна България и северно от планините - временно силен югозападен вятър. С южния поток над страната ще се пренася и прах от Сахара.

През нощта слаб дъжд ще вали на изолирани места в планинските масиви в Западна България. Сутрешните температури ще са по-високи, в сравнение с днес и ще са между 8° и 13°.

Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините - силен юг-югозападен вятър. Предупреждение за опасно силни пориви със скорост до 80 - 90 км/ч е обявено в цялата страна, а в областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали и София-град се очаква скоростта на вятъра да надхвърли и 100 км/ч.

Облачността над страната ще е разкъсана, предимно значителна, но само на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде топло, с максимални температури между 19° и 24°, в София - около 20°.

Много ветровито време и в планините. Ще духа бурен, по северните подножия и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е предимно значителна и на места, главно в наветрените склонове ще превали краткотраен дъжд, а по най-високите върхове - сняг.

Ветровито ще се задържи времето и в петък. На места ще има и валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще остане топло за периода, като максималните температури ще са над 20°. В събота вятърът временно ще отслабне, но през нощта срещу неделя ще се усили и с него ще нахлуе по-студен въздух, който ще понижи температурите. Очакват се и валежи, като над 600 - 700 метра надморска височина, дъждът ще преминава в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини
Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини
Министър Василев: Казусът „Стандарт Шивачево“ продължава да създава прецеденти
Министър Василев: Казусът „Стандарт Шивачево“ продължава да създава прецеденти