НОВИНИ

Много ветровито и следобед, вечерта вятърът ще отслабне

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 06.01.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Силен северозападен вятър днес - поривите му в Дунавската равнина са от 60 до 70 км/ч , в Оряхово - над 70 км/ч, в Пазарджик - около 65 км/ч. Много ветровито ще остане и следобед.

Ще бъде слънчево, с максимални температури между 9° и 14°, но в комбинация със силния вятър усещането ще бъде за по-студено от действителното време. Вечерта вятърът ще започне да отслабва, а през нощта почти навсякъде ще стихне.

Ще бъде безоблачно, с минимални температури утре между минус 2° и 3°. В София, след плюс 1° тази сутрин, утре се очаква да бъде минус 1°. И максималните ще са малко по-ниски, в сравнение с днес - между 8° и 13°. През деня ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над Североизточна България. Вятърът ще е слаб от запад.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вълнението на морето е 1 - 2 бала.

Слънчево време и в планините. Вятърът ще отслабне, но по откритите части ще е все още силен от северозапад. Температурите и там ще се понижат и максималните в курортите ще са между 2° и 10°.

Слънчево ще бъде утре в повечето райони от Централна и Източна Европа, включително и почти навсякъде на Балканите. С валежи ще бъде в западните и северните части от континента.

В близките дни температурите у нас ще се понижават, по-съществено през новата седмица, когато се очакват валежи не само от дъжд, но и от сняг. Преди това и в неделя, и в понеделник ще остане предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Кирилов е най-добрият футболист за ноември
Радослав Кирилов е най-добрият футболист за ноември
28-годишният Валентин Цветков спаси кръста от река Дунав в Русе
28-годишният Валентин Цветков спаси кръста от река Дунав в Русе