НОВИНИ

Много ветровито време днес

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 20.02.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ветровито време ни очаква днес, особено в области в жълт цвят. Вятърът ще е умерен и временно силен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, по-значителна главно над източната половина на страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 11°.

През нощта ще бъде ясно, с до умерен вятър в северната половина от страната. Минималните температури ще са в широки граници, между 2° и 9°.

Утре ще остане ветровито, с умерен, по поречието на Дунав и Лудогорието - силен западен вятър. Ще бъде предимно слънчево, а дневните температури значително ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, в столицата - около 15°.

И в планините ще бъде много ветровито, Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър отново от запад-северозапад. Ще бъде слънчево и по-топло, в сравнение с днес. Максималните температури в курортите ще са между 8 и 11 градуса.

Слънчево време и на Балканите. Ще бъде обаче и ветровито, особено в източните райони, макар че и там вятърът ще отслабне. Температурите ще започнат да се повишават.

У нас слънчево ще бъде времето и в сряда, когато и вятърът ще отслабне. В четвъртък облачността ще се увеличи и в петък ще е значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат, но ще се задържи топло за периода.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов започва със сърбин на Чалънджъра в Бенгалуру
Димитър Кузманов започва със сърбин на Чалънджъра в Бенгалуру
РБ Лайпциг срещу Борусия Дортмунд в четвъртфиналите за Купата на Германия
РБ Лайпциг срещу Борусия Дортмунд в четвъртфиналите за Купата на Германия