НОВИНИ

Монфис започна с Маями с двусетов успех пред погледа на Роналдо

Монфис приключи срещата за час и половина, като се отчете с 25 печеливши удара и едва 10 непредизвикани грешки.

Станко Димов
от Станко Димов
09:35, 22.03.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Гаел Монфис и Роналдо в Маями
Снимка: X / Miami Open
Слушай новината

Гаел Монфис се класира за втория кръг на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Маями, САЩ. Опитният французин не се изправи пред нито една точка за пробив в двубоя си срещу Душан Лайович (Сърбия) на старта и го победи със 7:6 (5), 6:4.

Монфис приключи срещата за час и половина, като се отчете с 25 печеливши удара и едва 10 непредизвикани грешки.

„Знаех, че Душан е много стабилен от основната линия и умее да играе добре от двете страни. Затова беше важно моят сервис да функционира и да ми позволява да печеля лесни точки, без да се налага да влизам в дълги разигравания. В същото време от основната линия се опитвах да върна в корта максимално много разигравания“, коментира след срещата Монфис, който приключи с 11 аса на сметката си.

На трибуните по време на двубоя бе забелязан бившият бразилски футболен национал и носител на Златната топка Роналдо.

С успеха Монфис вече има преднина от 3-0 победи в преките двубои срещу Лайович, като продължава да няма загубен сет срещу този опонент. Във втория кръг французинът ще срещне Джордан Томпсън (Австралия), а в третия кръг потенциален съперник е водачът в схемата Карлос Алкарас (Испания). Шампионът от Индиън Уелс ще започне участието си във Флорида с двубой срещу Роберто Карбайес Баена (Испания).

37-годишният Монфис участва за 12 път в Маями, където дебютира през вече далечната 2005 година. Победата му в четвъртък беше първа в надпреварата от 2022 година насам.

„Имах късмет, бях малко по-добър от него днес. Никога не е лесно. Той ми е близък приятел, често тренираме заедно и винаги игрите ни са много равностойни. Определено имах повечко късмет днес“, добави Монфис.

С победа на старта се поздрави и новата голяма надежда на испанския тенис Мартин Андалус, който надви сънародника си Хауме Мунар с 6:3, 1:6, 7:5. За 18-годишния испанец това беше първи успех от световния тур за годината.

В дуел между квалификанти, Роберто Баутиста Агут (Испания) се наложи с 6:3, 7:6 (4) над Емилио Нава (САЩ). Подобно на Монфис, Баутиста Агут участва в Маями за 12 път. Той е полуфиналист в турнира от 2021 г. и вече има баланс 15-11 победи в надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седмицата в снимки: 16 - 22 март
Седмицата в снимки: 16 - 22 март
Рибата се завърна в Сена, водата в реката става все по-чиста
Рибата се завърна в Сена, водата в реката става все по-чиста